14 Ağustos 2010 Cumartesi

Nesobaby TARKAN Konserinde :)

Geçen yaz kuzen Dilo'larla Ajda konserine gittiğimizde sahne arkasından bir erkek sesi şarkı söylemeye başladı ama kendisini göremiyoruz, evet tanıyordum bu sesi acaba o olabilir mi? Yok yok ne işi var burada... ama sesi de aynı o..gerçi sesini benzetip ünlü olan eski vokalleri de var.. Aman Tanrımmm! Dilşad yoksa o mu???

TARKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !!!!!!!!!!! (Burada Burak kolumdan çekiştirip beni yerime oturtmaya çalışıyor) "Aşkım lütfen sakin ol " diyor ama ne çare..Sahneye sürpriz olarak Tarkan çıkmış bundan daha büyük bir sürpriz olabilir mi? Ve Tarkan 1-2 şarkıda düet yapıp gider. ..ee benim de aklım onda kalır tabii.

Şekerler ben Kıl Oldum Abi'de kendisine kıl olurken ( hatta konseri vardı kızlar gitmişti ben ne işim var o kıl adamın konserinde demiştim) 2. albümüyle imaj değiştirip bir de SezenAksu desteği alınca gözüm başka şey görmez olmuştu. Evet başka aşklar vardı ama onlar gelip geçiciydi, ortaokul yılları ahh ahhh.. Ama Tarkan hep kalıcıydı. Belime kadar uzattığın upuzun pırasa saçlarımı bile kuzen Özgün'le gidip "Tarkan modeli kesin lütfen" diye kestirmiştik. Annemin ve bilumum büyüğümün sinirlerini bozacak derecede orjinal boyutundan küçük boyutlusuna kadar posterleri şu günümüz dizi karakterleri genç kızların odalarının %25 i büyüklüğündeki odamın duvarlarını dolap kapaklarını kaplamıştı. Ama öyle demeyin Tarkan'ın boyu boyuma huyu huyuma da uygundu. Gözleri yeşildi, esmerdi, hemşerimdi ( çok meraklıyzıdır aynı memleketten çıkmaya ülkecek) ayrıca da terazi burcuydu benim gibi :)) ahh bir evlensek ne mutlu olurduk ahhh ahhh.. Konserine gittiğim birgün , o zamanlar orta1'deyim galiba henüz anaokulundakilerin bile cep telefonu olmadığı zamanlar ( icatta edilmemişti belki) çıkışta bir ihtimal Tarkan'ı görürüm diye uzun süre bekleyip / bu sırada beni almaya gelen teyzemi de bekletip, küçük çapta bir panik havası yaratmıştım. Bu arada Tarkan'ı da görememiştim, annesini görmüştüm ama , iyi ki doğurmuşsunuz teyzeeee , demiştim ...


Yıllar sonra o posterleri hangi bahaneyle topladım /toplattırıldı ve onlardan vazgeçip çöpe attım hatırlamıyorum, ona olan hayranlığımı bir türlü çöpe atamadım atmayacağım işte ;) Hala o yaşlarımdaki gibi ona olan hayranlığım devam ediyor. Evet Tarkan'ı görünce yerinden zıplayıp TARKAAAAAAAN diye bağıran o kendini kaybeden kızlardanım :) Ama alnıma üzerinde Tarkan yazan bantlardan takmadım hiç merak etmeyin.

O kadar ünlü/ sanatçı gördüm tanıştım, kendileri için çalıştım maalesef Tarkan'la bir türlü tanışamadım :( Konserleri dışında bir seferinde Nişantaşı'nda ben yol kenarında beklerken yanımda duran koca minibüsten inip 2-3 sn için yanımdan geçip arkadaki sosyete kuaförüne girerken kendisini ilk defa o kadar yakından gördüm . Zaten kalbim, o an, herşey, dünya dursa da onun olduğunu anlamam 2-3 sn sürmüştü ve o geçip gitmişti bile ( sanki daha önce anlasam ne farkedecekti :))
İşte böyle saftirik platonik bir hayranlık benimki. Tıpkı teyzemin genç kızlığında Erol Büyükburç'a olan hayranlığını anlayamayışım gibi benim Tarkan'a olan hayranlığımı anlamazsanız üzülmem.


Geçen yaz konserinden sonra artık konserlerde konuk sanatçı olarak değil asıl sanatçı olarak kendisini izlemek için sabırsız bir bekleyişe girdim. Google'da yazbaşında aratmaya başladım konser var mı diye. Sonra geçen ay gelen kutusunda "Kral konserleri Tarkan'la başlıyor" başlığını görünce "Allaaaahhh"dedim "bu konsere ne yapıp edip gitmeliyim" Kimse gelmese de gideceğim o kadar kararlıyım, protokolden alırım biletimi en önden izlerim ne var hıh .. neyse birileri bana acı da biz de gelelim yalnız kalma dediler. ( Gülden , Ömür ve tabi koca bey )
1 Ağustos günü Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesinde 21.00'a dakikalar kala konser alanına vardık, bütün kızlar süslenmiş püslenmiş pür makyaj, kuaföre bile gidilmiş, topuklular giyilmiş sanki birazdan Tarkan'la randevusu var (Halbuki benim var size ne oluyor ki?Hem yeni elbisemi de giydim onun için hıhh..) konser alanına girmeye çalışıyorlar.


Biz yerimize ulaştık ama herkesin oturup merdivenlerin bile hıncahınç dolu olduğu konser salonunun Tarkan için hazır olması biraz zaman aldı. Bir heyecan.. bir heyecan herkes sabırsız artık alkışlar yükseliyor haydi çıksın artık, arada Tarkan'ın görüntüleri çıkıyor ekranda herkes bağırışıyor, beylerden uyarı alıyorum "Tarkan sahneye çıkınca lütfen sakin ol Neso tamam mı çok bağırma" hımmm peki peki anladık susun ... kusura bakmayın ama söz veremeyeceğim o konuda :)))


Veeeee nihayet Tarkan "Sevdanın Son Vuruşu" ( albümden önce single çıkardığı Aysel Gürel sözlü parçası) adlı şarkısıyla sahnede , tahmin edersiniz ben de ayakta havada oralarda bir yerdeyim işte :) Kalbim güm güm.. Neyseki ön sırada ayağa kalktı arkadakiler onlara laf ediyor, sanıyorlar onlar kalktı diye kalktım ayağa , adama dönüp diyorum "Tarkan konserine gelmiş insanların oturmasını bekleyemezsiniz" Ne tesadüf Tarkan 'da konsere gelip kös kös ( bir de en önlere) oturan insanlara aynı lafı etmez mi? "Tarkan konserine gelmişsiniz oturmak olmaz!!"
Tarkan'ın konseri (2. günü olmasına rağmen) dopduluydu, oturacak boş yer yoktu, bilet bulamayanlar üzülmesin ay sonu yine konseri var :)) Ayrıntılı bilgi için Tarkan'ın resmi sitesine tıklayınız ( siteye de bayıldım :)

Albüm çıkalı 3 gün olmuştu herkes yeni albüm şarkılarını ezbere biliyordu ( ben de dersime çalışıp gitmiştim öğretmenim) Eski albümlerden de şarkılar söyledi , ahhh onların yeri çok ayrı...
Konser alanına 2 ekstra çıkışla veda etti Tarkan. Danslarıyla sesiyle sahneyi konser alanını doldurdu. Yapılan tezahüratlara mütevaziliğiyle sevindi, karşılık verdi. Sürekli etrafa öpücükler yolladı. Dansçı kızlara konuk sanatçılara ihtiyaç duymadan 6500 kişiye yetebildi. Sevildiğinin farkındalığıyla mutluluğu gözlerinden okunuyordu ( Gözünü yandaki büyük ekranlarda yakın çekimden gördükte ondan ;) Ara ara gözleri doldu, boğazında düğümlendi duyguları, sevildiği için şükrediyordu bakışları, eğildi yere kapandı, dizlerinin üstüne, kafasını kaldırdı herkes bağırıyordu "Türkiye seninle gurur duyuyooor!!" Baktı ..baktı .. konuşamadı boğazındaki düğümden, sonra "Siz olmasanız ben olmazdım, sizi çok seviyorum " dedi... tabii Neso'da kayıtsız kalamadı bu duruma ...



Karalanmıştı her fırsatta, yalnız kalmıştı, belli ki zor günler geçirmişti, megastardı ama yalnızdı. Bazen insanlar eleştiriyor, neden yurtdışında yaşıyor diye. Burada kazanıp orada harcıyor dediler. Düşündüm de herkesin tanıdığı ve sokakta yürürken üstüne atlayacağı birisi olsaydım normal bir hayat yaşamak için sokakta rahatça yürüyebilmek için ben de tanınmayacağım bir yerde yaşamayı seçebilirdim . Ahhh şekerler star olmak ne zor ! İyi ki ünlü bir şarkıcı olmamışım. Yoksa şıpıdık terliklerimle markete gidip hamur işi yağ alamaz , bahçedeki kedileri besleyemez , makyajsız sokağa çıkamaz, fazla kilolarım var diye denize giremez, hayatımla ilgili şeyleri böyle rahatça yazamazdım :)) Herhalde olay olurdu. O yüzden ünsüz harf olmanın kıymetini bilmeliyim.
Üreten sanatçının da kıymetini bilelim destek olalım. Ayrıca Tarkan'ın doğayı korumaya yönelik aktivitelerinden dolayı karalandığını da göz ardı etmeyelim.Tarkan'ın albümünü tavsiye ediyorum. Alıp arabanızda dinleyiniz. Hatta benim gibi bilgisayar başında da dinleyiniz ki yaptığınız iş daha zevkli hale gelsin. Birşeyi çok istersen olurmuş ..Birgün bir konser çıkışı ya da sosyetik bir kuaför girişi ama birgün bir yerde tanışabilme umuduyla ... hayat durduğu yerden devam ediyor.

Görüşürüz Şekerler !!!


8 yorum:

penelope dedi ki...

demek hepimiz tarkan hayranıyız:)

başka bişey de mi o..

özgün dedi ki...

Bu yüzden sana sen yaşlanmazsın diyorlar işte :) 11 yaşındaki heyecanını aynı yerde tutabiliyorsun.
Tarkanı Dikili de konserde uzaktan bit kadar görebilmiştik hem de duvarın üstüne çıkarak :)))
Ben o zamanlardan sonra hiç ilgilenmedim Tarkanla ama burda duydum ki evi varmış ve o kadar mütevazi o kadar samimi bir kişilikmiş ki herkes çok severmiş.
Belki de iki yüzlü olamadığından, yapmacık olamadığından duramadı buralarda bu düzene girmemeyi seçti...
Öyle ya da böyle dünyaya ciddi ciddi türkçe şarkılarını söyletebilen bir Türk sanatçısı elbette gurur duymalıyız.

Ulen o saçlara nasıl kıydık neso belimize kadardı karış karış yere düştüğünü hatırlıyorum :))
şimdi uzasın diye çinko iç ıvır zıvır sür :P

Nesobaby dedi ki...

Hepimiz Tarkan'ız :)) :P

Kuzen ben yıllar sonra daha yeni o boya erişebildim düşün üzerinden kaç Tarkan albümü geçti :)))
Evi nerdeymiş Antalya'da mı? Annesi de bizim orada oturuyordu ama görmek kısmet olmadı. Mütevazi insanları çook severim :))

Unknown dedi ki...

nesrincim sanırım 14-15 yaşlarındaydım tarkanın tam bir tutkunuydum. bir gün fatoşa dedimki ben tarkana aşkımı ilan edicem mektup yazıcam bana yardım et.. o da sağolsun ben kalemi kullanırken yanımda tüm desteğiyle oturdu. tabi ben seni şöyle seviyorum böyle seviyorum sana aşığım :) keşke bir yerde tanışsak ve daha neler neler tahmin et artık beni anlarsın bu konuda:) yıllar geçti eşyalarımı düzenliyorum kıyıda köşede kalmış eski bir kağıt parçası buldum ve okumaya başladım ve işte o an ne kadar büyüdüğümü anladım:) öyle komik ifadeler öyle delice şeyler yazmışım ki kendi kendimi bu kadar çok güldürebileceğimi tahmin edemezdim hiç... o mektubu yollamamışım ama bütün ailem fatoşun sayesinde okudu ve bana salak gözüyle baktılar eminim şimdi şu yaşında sen okusan sana salakça gelmez gelmez dimi nesrinnnn:

Nesobaby dedi ki...

Sana garanti veriyorum Ayşe bu yaşımda bile bunu yadırgamam bunu ancak sen ben gibiler anlar ve hiçte salakça gelmez :)) Yaaaa ay sonu konsere gidiyorsunuz sizi çok kıskanıyorum ben de gelmek istiyorum neden 30 ağustos :( ( bakarsın son dakika ben de gelirim :))) ayy çok heyecanlıııı )

Unknown dedi ki...

şekerim gel tabi bir kez daha dünya gözüyle görsen fenamı olur... aaa bir anım daha var tarkanla ilgili onuda anlatayım bari battı balık yan gider misali:) fındıkkıran albümü yeni çıkmıştı sanırım konserine gitmiştik heyecanla bekliyorum sahneye çıkmasını veeee işte tarkan sonunda sahnede bendeki tepki ise şu sadece oturuyorum pür dikkat gözümü kırpmadan izliyorum bütün herkes ayakta erkekler bile tarkaaan diye çığlık atıyorlar bense oturuyorum... sonra ablamın beni dürtmesiyle kendime geldim noldu şokamı girdin diyodu:) evet galiba şoktaydım o anda itiraf ediyorum.

Nesobaby dedi ki...

:))) çok güldüm buna işte ama hala seni çok iyi anlıyorum kendini yalnız hissetme arkadaşım :D ben de yolda görsem herhalde şak diye bayılırım :D

özgün dedi ki...

Evet kuzen bizim buralarda evi varmış biri anlattı komşusuymuş sitede ama kim anlattı onu unuttum :P ablamın arkadışıydı sanırım.
Herkese selam verirmiş, insanları küçümsemezmiş.Belki şimdilerde gelmiyordur bilmiyorum eski bir hikaye olabilir :)