18 Ocak 2011 Salı

HER CİNS VAR


Bu konuda o kadar hassasım ki , bu görseli görünce paylaşmadan geçemedim.

21. kristal Elma Basım / Sosyal sorumluluk kategorisinde 1. lik ödülü almış başarılı bir tasarım bence. Görselin altındaki yazı çok anlamlı ve Türkiye'nin üzücü bir gerçeği :(

Lütfen bakamayacağınız bir hafta sonra sokağa atacağınız hayvanları gidip petshoplardan almayın, eğer gerçekten hayatınızın 10-15 yılını onunla birlikte geçirebileceğinize , ona mutlu bir yuva verebileceğinize inanıyorsanız bir hayvan sahiplenin. Cins olması o kadar önemli değil. Ben cins bir kedi aldım çok güzel evet ama şimdiki aklım olsa sokaktaki bebeklerden birisini sahiplenirdim. Şimdi o aklımla sokaktaki bebekleri besliyorum ve çevremi bilinçlendirmeye çalışıyorum. Sevdikten sonra dış güzelliği inanın hiiç önemli olmuyor. Paspasımın üstünde kara bir kedinin uyuması beni rahatsız etmiyor aksine sıcak bir yerde yattığı için mutlu oluyorum :)

Ve lütfen o canları görmemezlikten gelmeyin, en azından kapınıza bir kap mama, su bırakın. Bir yerde yaralı bir hayvan görürseniz hemen en yakın veterine götürün, belediyeye haber verin.

Gerçi artık belediyelere de güven kalmadı. 23 Ocak Pazar günü Taksim'de HASDAL'ı ( büyükşehir belediyesinin sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi) protesto etmek için hayvanseverler toplanıyorlar. Yapılan işkencenin görüntüleri sosyal paylaşım ağlarında yayılmış durumda. Zavallı canlara yapılan eziyetin haddi hesabı yok :( Belediyelerin bu hizmeti doğru düzgün yapması için bir çağrı ! Saat 12 de hayvansever bir ses sanatçı Tuna Arman GS lisesi önünde stand açacak ve imza toplayacak. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın imzanızı atın.

Lütfen bize ait olmasa da doğayı paylaştığımız bu canlılara saygılı davranın, onların yaşam haklarına saygı duyun, çocuklarınızı hayvanlardan korkar yetiştirmeyin, şiddet gösterenleri en ağır şekilde uyarın. İnanın bir hayvanın karşılıksız sevgisi evinizdeki varlığı o kadar müthiş ki! Elinizden geldiğince barınaklara destek olun. Bunun için evinizden çıkmanıza bile gerek yok yeterki isteyin ( Bağış için tıklayınız)

Doğayı insanoğluna küstürmeyin

2 yorum:

Sayın KARACA dedi ki...

Babamların evi bahçeli müstakil. Hal böyle olunca ev tatlı doslarımızla paylaşmaya da elverişli. 2 köpek 4 kedimiz var zaten. 1 Golden, 1 Terrier, 1 Ankara kedisi ve 3 yawrusu :). Geçen yemeğe gittiğimizde bir baktım simsiyah bir yabancı kedi. " ayyy babaa sokak kedisi girdi eveee" "Yok kızım o yabancı değil karabaş onun adı. Yemek yiyip çıkar şimdi" dedi :) Babam sağolsun bütün mahalle yawrucaklarına sahip çıkıyor :)

Nesobaby dedi ki...

Sayın Karaca babanız ne şanslıymış hem bahçeli evi var hem de bahçesinden bu güzel minnoşları da faydalandırıyor :) ben de dün kıyamadım apartmandakiler kızacak yakında paspasın üstünde bizim kara kızın uyuması için onu içerde bıraktım çünkü dışarısı çok soğuktu ama dışarda kalan diğerleri için de çok üzülüyorum keşke hepsini evime alabilsem :(
Sanırım erkeklerin azgın dönemi bizim kızı rahat bırakmıyorlar o da korkudan dışarı çıkmak istemedi. Gerçi onu kısırlaştırmıştık ama asıl erkekleri götürmek lazım operasyona, müsait zamanımda olaya el atacağım :)