13 Ocak 2011 Perşembe

İşte size "Meksika Salatası"


Yemek yapmayı seviyorum, beni gerçekten rahatlatıyor. Şimdiye kadar tattığım meksika yemeklerini de çok seviyorum. Sebzelerle, et ve baharatlı sosların karışımı, bizim ağız tadımıza uygun bir mutfak.

Özellikle birçok restoranda yiyebileceğimiz ama benim "Kırıntı" da yapılanı daha çok beğendiğim Nachos ve Fajitas favorilerim. Bir de geçen yıl tesadüfen internetten bulduğum bir salata var. Yaparken çok vaktinizi almayıp masada şık duran bir tarif. Ayrıca mideye de iyi geliyor :)
Meksika Salatası
Yiyenlerin ve görenlerin beğeniyle karşıladığı, ağzının suyunu akıttığı bu basit ve lezzetli tarifi paylaşayım istedim :)

1 Kutu Meksika Fasulyesi ( konserve içerisinde bazı marketlerde bulabilirsiniz)
7-8 adet taze soğan
1 demet dereotu
Jalapeno biber turşusu ( göz kararı )
1 paket baharatlı mısır cipsi
1 adet limon
Zeytinyağı


Yeşillikleri doğrayıp fasulyeleri süzüp karıştırıyoruz. Üzerine limonu sıkıp göz kararı zeytinyağı gezdiriyoruz. Paket içerisinde cipsleri hafiften kırıyoruz ( çok fazla kırmayın un ufak olmasın) Servis etmeden önce cipsleri içine karıştırıyoruz ( çok beklerse içerisinde cipsler yumuşuyor)

Sonra da afiyetle mideye indiriyoruz :)

7 yorum:

Sayın KARACA dedi ki...

hımmm tam bana göre.. Meksika mutfağına bayılıyorm. Baharatsız hiçbirşey yemiyorum desem yeridir :) Yazın gideceğim otellerde bile Meksika mutfağı alacarte olmasına dikkat ediyorum. Eşimde tam tersi hiç baharat sevmez migdesini rahatsız ediyor.

özgün dedi ki...

vuhuu hastasıyız :)

Nesobaby dedi ki...

kızlar size yazdım yazdım sonra bağlantı koptu :))
Sayın Karaca, bence yemekleri yemek yapan damarlarındaki baharattır :P değil tabi :) içine katılan baharatlar duruma göre saçlası limonu sosudur, terbiyesidir. Salçalı yemek yapacaksam mutlaka biber salçası da kullanırım. Pul biber, kimyon en favori baharatlarım. İnsanlar yemek yiyip " ben de yapıyorum ama bu kadar lezzetli olmuyor , neden acaba? " diyorlar. Neden? çünkü baharat şişelerine elini atmıyorsun. Mideme bazı şeyler benim de dokunsa da acılı ve baharatlı yemeklerden vazgeçemiyorum . Atın ölümü arpadan olsun :P tövbe tövbeee :))

Kuzencim bu tarifi sana ithaf ediyorum ( sanki kendim icat etmişim gibi :))

Sinem Ergun dedi ki...

Nasıl iştah açıcı gözüküyor, ağzımın suyunu silmekten yazamıyorum, yaktın beni Neso:))

Nesobaby dedi ki...

Sinem'cim ilk toplantımızı evde yapsaydık getirecektim ama dışarda kahvaltı yapınca kısmet olmadı bir dahakine artık :)

DIŞAVURUM dedi ki...

Nesobaby'm bu salatana bayılıyorum, en kısa zamanda yemek üzere :)

özgün dedi ki...

Geçen cuma misafir geliyodu yemeğe yapayım dedim ama burdaki marketlerde bulamadım ablam da bana uğrayacakmış dedim ki abla bana meksika fasulyesi al nesonun bi tarifi var süper
almış gelmiş neyse geç vakit yapmaya kalktım nasılsa kolay yapılacak ya anam konserveyi bi açtım ki len ablam meksika fasulyesi püresi almış bildiğin pürelenmiş fasulye ablama açtım telefon diyo ben kendime de iki tana aldım kız :)))))
püreye dere otu soğan doğrayıp çerezlerin içine doldurdum şekli bozuk lezzeti fena değil bişey oldu :))))