12 Ocak 2011 Çarşamba

Nesobaby Fazla Mesaide

Ben 2-3 senedir fazla mesai pek yapmazdım. Sadece yazın bir dönem kalıyordum ama en fazla 8'e kadar. Bu hafta işlerimin birden yüklenmesi ile fazladan mesai yapmaya karar verdim. Planlarıma göre 40 gün daha mesai yaparsam şu an elimdeki işler bitecekti. Tabii bu 40 minimum rakam :)
Herkesler şaşırmaya beni msn'de yeşil görünce " aaa sen hala ofiste misin?" der oldu. Duyanlar "neee? sen + mesai ne alaka" gibi tepkiler veriyorlar gülerekten. Ay ne gülüyorsunuz ayol? Meslek hayatımın ilk yıllarında şubede çalışıyordum. Şubenin portföy/satış tarafında olduğum için de sürekli hedeflerimiz vardı. Kapı kapı gezer olmuştuk masamızda oturup iş yapacağımıza. Hatta çok haftasonu biliyorum ki büyük marketlerin bir köşesinde bütün bir gün stand başında durup bankamızın nadide kartını satmaya çalıştığımı. Bir Kurban bayramını ( 4 günlük tatili) şubede çalışarak geçirmiştik. Çoğu zaman erkek arkadaşımla ( şimdiki kocacım) aram bozulurdu. O fink fink gezerken ben cumartesi - pazar market personeli gibi olmuştum. Artık insanlar " patatesler nerde, çıbık makarnaları gördün mü bacım" diyorlardı. Bir süre o marketlerden nefret ettim ve gitmedim. Aile bütçesine katkısı çok oldu :) Sonradan kariyer değişikliği yaptım ve satış kariyerime ilelebet son verdim :) Artık sadece alış yapıyorum :P
Ayrıca evde bile pek totomun üstüne oturmam , yapılacak işlerimi hallederim, hem ev hem iş kadınıyım tabii ki. Karamel'in işleri, yemekler, çamaşır ve bulaşıklar, çatalların nerede olduğu ...( aslında herşey) evde benden sorulur. Dün akşam düşündüm de çiçeklerimizi sularken, ben bu evde olmasam bu ev cansız olurdu çünkü Burki dahil tüm canlılardan ( Karamel, kaplumbağamız Osman, çiçeklerimiz böceklerimiz) ben sorumluyum, bakımlarını ve beslenmelerini üstlenmişim sırtıma gidiyorum.
Peki şimdi soruyorum size? Ben 2 gündür geç saatlere kadar çalışıyorum, bir süre de böyle devam edecek belli ki.. Neden ben mesaideyken " aaa sen mesaiye kalır mıydın hayret?" deyip şaşırıyor ve de benim kendimi sanki tembelmişim gibi hissetmeme neden oluyorsunuz? Bu arada ben mesaide olduğum için evimi de görseniz nasıl dağınık nasıl pasaklı. Aslında görmeseniz daha iyi. Peki ben memnun muyum bu durumdan? Vicdanım hiç rahat değil ama çalışan bir ev hanımıyım. Çalışan + ev hanımı+ anne halimi düşünemiyorum bileee !?!?!?!?
Yaa böyle işte...

4 yorum:

Bero dedi ki...

Çalışma + EV + Annelik candır nesoşka :)
Valla şöyle diyim "ev" ile alakam yok. Sadece çalışma ve annelik kısmını yapıyorum. Dediğin gibi önceden her şey benden sorulurdu şimdilerde durum değişti. Evi unuttuk. Birileri bişiler yapıyor, ben konuk sanatçıyım beybi :)

Sayın KARACA dedi ki...

zaten biz bayanların doğuştan genlerinde olan fazla fazla sorumluluk alma duygusunu bir türlü anlamış değilim. Sanki yapılacak bir şeye bizim elimiz değmezse tam olmayacak içimiz rahat etmeyecek. Bir bedenin üstüne 40 yük sorumluluk yüklüyoruz. Allah bayanların yardımcısı olsun ;)

özgün dedi ki...

Mini mini birler çalışkan ikiler :)
Neso ben seni en ama en yakından tanıyan bir kimseyim :P Hatta birlikte büyüdük; sen disiplinli, güzel şeylerin değerini bilen, başladığı işi bitiren, titiz, temiz, saklamayı bilen, istediğini mutlaka öğrenip yapan (bakınız zigzag örgü)birisin çoğu zaman takdir etmişimdir hayata bakışını ve kişiliğini...
güzelliği içinden gelensin..
Biraz da hayatımızdaki insanların onayını beklememek ve "yaptım nooldu!" diyecek kadar cesur olmak lazım.
Len küçükken bize hep sen yapamazsın başaramazsın mı dediler nedir bi de özgüven tavanda olsaydı göreydin halimizi :P

Nesobaby dedi ki...

Berocum benim yine de gözüm yemiyor çünkü işimi başkasına yaptırmak istemem , ayrıca birşey düzgün giderken diğerinin yamuk gitmesi beni rahatsız eder :) Ama sanırım o dönemde mecbur aile büyüklerinden destek almak gerekiyor :)
Bazı kadınlar vardır hem çalışmazlar hem de bakıcıları vardır çocuklarına ve eve hizmetçileri bakar, nasıl içleri rahat ediyor bilemiyorum?
Sayın Karaca, nedir bu çilemiz canım?Ruhumuzda bir hizmetçilik var sanırım doğuştan :)
Aslında konumuz fazla mesaiydi ama sanırım kadınların dünyadaki çilelerine dönüş yaptı ::)))
Kuzim Özgünüm, evet herşey en iyisinden olsun istiyorum ama bugün farkettimki ben ne kadar çabalarsam çabalayayım tek başına oldun mu sadece "enayilik" yanına kar kalıyor :) herkes nasıl olsa Neso yapıyor diye bir işin ucundan tutmuyor. Bir de ben mesaiye kalırken "mesaiye kalmalısın bu işleri bitirmelisin" diyenler 4-5 civarı ofisi terk edince işte o zaman çıldırıyorum :))))
Bilmiyorum ki bu taktir edilmeme olayı nedir? Ben de mutlaka taktir ederim insanları motive olsunlar diye, sanırım kendim eksikliğini çok hissetmişim :)