11 Şubat 2011 Cuma

CAM adlı bir oyun...

Bir CAM'ın açılması hayatlarımızı nasıl değiştirebilir?

Hayatımız tesadüflerden ibaret mi? Küçük ayrıntıların birleşmesi ile hayatımızın yönlendiğini hiç düşündünüz mü? Ben arada düşünürüm, acaba o lafı etmeseydim şimdi daha mutlu mu olurdum? O kişiyle arkadaşlık etmeseydim bugün başka bir yerde mi olurdum gibi :) Ama o kadar ayrıntılara da girip kafayı yememekte fayda var. Olan olmuş..

Tiyatroya gitmek, oyun seçimi yapmak benim için riskli bir karardır. Bazen çok sıkılıp uyuyakaldığım oyunlar olmuştur. Çok keyif aldığım sürükleyici ve düşündürücü oyunlar genelde arkadaşlarım tarafından tavsiye edildiği için gittiğim oyunlardır. Son birkaç aydır köşe yazarlarının tavsiyelerinde ismini bolca duyduğum bu oyuna geçenlerde bilet aldık. Profilo alışveriş merkezindeki Tiyatro İstanbul'da salonda önden 5. sırada yerimize kurulduk. Açıkçası içeriği sürpriz olsun diye konusunu da çok okumadım. Ama güzel olduğunu da birkaç arkadaşımdan duyduğum için sonucun iyi olmasını bekliyordum. Oyunun yazarı Levent Kazak'ın sürprizlerle doldurup kimi zaman güldürdüğü kimi zaman şok geçirttiği kimi zaman da kendimizi, ilişkilerimizi sorguladığımız bir oyundu. Ayrıca Türk bir yazarın elinden çıktığı için espriler de insana daha anlamlı geliyor. Bazen yabancı yazarların esprilerine hiç gülesim gelmiyor. Ben sanat eleştirmeni değilim ama kendimce size yorumlayayım paylaşayım istedim :)


Dolunay Soysert'in oynadığı karakter Rüya, evini atölye olarak kullanan bir resim öğretmenidir. Büyük aşkla evlendiği eşi Mehmet'ten boşanmak üzeredir( Mete Horozoğlu - Öyle Bir Geçer Zaman ki'de zengin yakışıklı karakter Ömeeeer Bey :)

Olaylar Rüya'nın yakın seksi arkadaşı İpek (Yaprak Dökümü'ndeki Kötü kadın Ferhunde karakteriyle ün salan Deniz Çakır) kuyumcular kralı kırocan öğrencisi Yener ( Bülent Alkış 'ı "Bu kalp seni unutur mu? " dizisinden hatırlarsınız. Oradaki sessiz efendi karakterden eser kalmamış) eşinden yeni boşanmış ve yalnızlığını gidermek için resim kursuna gelen susmak bilmeyen öğrencisi Neslihan ( 15. Adana Altın Koza Film Festivali “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllü Selen Uçer) arasında geçmektedir. Oyuncuların ünlü dizi karakteri olmasına sakın aldanmayın. Bildiğim kadarı ile hepsi tiyatro kökenli oyuncular olduğu için işlerinin hakkını vermişler. En sevmediğim TV karakterlerinden Ferhunde'yi oynayan Deniz Çakır'a bile içim ısındı. Mete Horozoğlu'da sorunlu koca rolünü iyi başarmış.Pek hoş bir delikanlı ( Allah sevdiğine bağışlasın ne diyelim :)) Dolunay Soysert'i zaten çok beğenirim beklediğim gibi bir performans izledim. Yener ve Neslihan karakterlerine hayran kaldım. İki başarılı oyuncu da karakterlerinin hakkını vererek ve bizi gülmekten kırıp geçirerek oynadılar. Ayrıca oyuncu seçimleri de süper olmuş,oyuncular karakterlere cuk oturmuş diyebilirim. Çoğu yerde bütün salon gülmekten kırıldı, müzikler ve sahne de başarılıydı. Salon da ful doluydu ve salonda gözüme çarpan birkaç ünlü karakter vardı (benim dışımda tabii ki :)

Bu arada ne mi oldu? Beyaz showdan gelmişler bu ünlü simalarla röportaj yapıyorlardı. Eee bizi de es geçmediler mikrofonu uzattılar. Dedim acaba Ajanda Dergiden mi tanıyorlar? :P Önce Seda sonra da ben röportaj yaparken bulduk kendimizi. Tabii daha oyunun ilk perdesini izlemiştik. Asıl oyun bitiminde değerlendirseydim çok daha iyi olacakmış açıkçası, kameranın ışığı yüzüme vurunca dilim tutuldu kalakaldım 4 göz kameranın karşısında ( düşünün benim dilim tutuldu :)))) Ne dediğimi de çok hatırlamıyorum bu akşam yayınlanırsa gülerek izleyeceğim :)) Sanatsever kişiliğimi entellektüel yüzümü kaçırmayın derim ;)


Sedoşka Röportajda

Finale bayıldım diyebilirim. Gerçekten çok keyifli bir son yaşadık. Yüzümüzde gülücüklerle çıktık salondan. Senaryo ile ilgili çok da ayrıntı vermek sürprizleri kaçırmak istemiyorum, henüz gitmediyseniz gidin kaçırmayın diyorum ;)


İyi bir haftasonu geçirmenizi dilerim !

4 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Evet çok güzel bir oyundu, ben de tavsiye ediyorum herkese.
Nesobaby'm biletler için teşekkürler ;)

iromania dedi ki...

yaaa kocaman upuzun bir yorum yapmıştım, yayınlama kısmını beceremedim bu sefer ve silindi sanırım.Bir daha yazamıcammm :(

Meyra dedi ki...

şimdi ben bu oyuna istesemde gidemicem ne olacak peki:(( böyle ist faaliyetlerini görünce çok üzülüyorum:( benide alın oralara;)

Nesobaby dedi ki...

Kizlar siz de iyi ki geldiniz
Sedos sayemde meshur oldun Beyaz show'a ciktin :)))

Meyra nerede oturdugunu bilmiyorum ama Ankara'da oynamis bu oyun bence takip et belki senin yasadigin sehre de gelir ;) umarim , sen de izlersin ;)