7 Eylül 2010 Salı

Çocukluğumun Çizgileri

Çocukluğumuzun çizgileri gitti şimdi yılların çizgileri kaldı yüzümüzde özellikle de göz çevremizde. Ama haksızlık bu öyle değil miii? Demek geliyor içimden :) Keşke yine o kadar saftirik ve mutlu olsaydım dediğiniz zamanlar oldu mu? Benim oluyor bazen, tek derdimizin sınav soruları olduğu ve en ufak şeylerden bile, bu minik kahramanların maceraları ile çok mutlu olduğumuz zamanlar...

Sedoşun bugünkü blog yazısındaki çizgi romanlara bakarken aklıma eski çizgi filmler geldi . Biraz çocukluğa dönmekten ne çıkar, benimki hala içimde capcanlı o ayrı :)) Sizler için biraz araştırma yaptım ve küçük küçük kesitlerle paylaşmak istedim :)

Eskiden babam dergilerini alırdı bana 2-3 yaşlarındaydım hatırlıyorum hayal meyal.. Meğersem çizgifilmi de varmış Nils ve Uçan Kaz (Morton)


Bir zamanların en ürkütücü, çocuklar için yapıldığından emin olamadığımız çizgi filmi Clémentine, tüm korkunç yanına rağmen melodisi ne kadar hoş duygular canlandırıyor değil mi? .. Ahh çocukluk :)


Pazar günlerinin vazgeçilmezi, vahşi batının yalnız ve korkusuz kovboyu Red Kitt, beyaz sadık atı Düldül ve sürekli onların peşinde koşturan Rin tin tin .. tabii Daltonlar :)

Birbirlerinden kurtulmak için ellerinden geleni yapıp yine de birbirlerinden ayrılamayan sevimli karakterlerimiz Tom &Jerry


Denizde kum bende kuzen :) bol kuzenle geçen çocukluğumda Voltran kahramanları yetmezdi paylaşmaya.. sürekli " ben kırmızıyım" " o zaman ben de maviyim" " hayır ben maviyimmm" " iyi ben de sarı olurum :P" diye kavgalara sebep olurdu :))
Gölgelerin gücü adınaaa Güç Bende Artıııııık ! Diye bağırırdı Adam kılıcını kaldırır He-Man olurdu. Titrek atılgana ben de She-la 'ya dönüşürdük :)
Sürekli iyilik yapmaya çalışırken etraftakilerinin başını belaya sokan ve dışlanan minik siyah civcivimiz Calimero " Ama haksızlık bu öyle değil miii? "




Zaman zaman Burki'ye de bu isimle seslendiğim boyundan büyük işlerin kahramanı minik ama çok hızlı "Atom Karınca"


Ve son olarak Burki'nin en sevdiği çizgifilm kahramanı Varyemez Amca ! :) Ahh o para dolu havuzun içinde yüzmek ne güzel olurdu :)))




Ben tek tek video ararken bakın burda yapılmışı da varmış. İzleyin bakalım sizlerin favorisi hangisiydi?

6 yorum:

DiLsAd dedi ki...

aayyyy sanırım çocuk olmayı özlemişim.... valla acaba şimdi ki çocuklar bu kadar hatırlayabilecekler mi çizgi filmleri... onlar ps oyunlarını falan hatırlar heralde:D ellerine sağlık kuzimo çok güsel bi yazı valla:D ayrıca bizim göz çevremizdekiler mimik kırışıkları:P yaşlılık belirtileri değill çok gülüyos ya ondan:D:P

Bero dedi ki...

Hepsinin ayrı hastasıydım
AMa varyemez amca'yı tamamen unutmuştum ki aslında ona da hastaydım
Fazladan Taş Devri ve Şirinler'i de eklemem lazım :)

özgün dedi ki...

hihihih ablamla anneme komutan akka derdik :)))))

penelope dedi ki...

mavi aslan bendim bi kere.

suyun ltında yşayan bi şeyler vardı ..hmm yratıklar.o da güzeldi.şker pembe diyebişey vrdı..taşdevri.jetgiller..esteban..rahan..çiçek kız..candy..oscar..

:)))

pyn dedi ki...

canım,çok güzel yazıyorsun.aslında kısa hikayeler yazabilirsin.denemede fayda var.yazmaya devam.

Nesobaby dedi ki...

:)) çizgifilmlere animasyonlara halen bayılıyorum ama bunları resmen gördükçe duygulandım sevindim hüzünlendim hepsi bir arada oldu :))