10 Ekim 2010 Pazar

Kedi Evi Kooperatifi ( Çok Yaratıcı Bir Proje )



Neden daha önce aklıma gelmedi diye düşünmüyorum aslında ama aklıma gelmişti de ben karton kutu bu kadar korunaklı olmaz diye vazgeçmiş ve apartman bahçesindeki minikleri soğukta gizlice apartmana sokar olmuştum :))
Birileri zaten düşünmüş ve bu etkinliği başlatmış bile , düşünenin aklına sağlık ne diyim?

17 Ekim'de toplanarak hep beraber kedi evi yapalım diyorlar siz ne dersiniz? Hep beraber olmasa da kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeler ile kendi kedi evinizi yapabilir apartmanınızın bahçesine uygun bir şekilde bırakarak minik dostları son 1000 yılın en soğuk kışı olarak beklenen bu kış soğuklarından koruyabilirsiniz. ( tavsiye edilen yapacağınız evin altına bir sebze kasası koymak , kapısını apartman duvarına dönük ama kedinin geçebileceği mesafede bırakarak rüzgardan evin içini korumak )
Etkiliği düzenleyen Manamana Toys'a burdan ulaşabilir onlarla birlikte bir kedi evi inşa edebilir ya da kendi evimi kendim yaparım derseniz nasıl yapıldığını gösteren videoya da facebook'tan izleyebilirsiniz.
Hani şu meşhur Ağaoğlu inşaatın sahibinin reklamlarında bas bas bağrındığı gibi
1 metre izocam foamboard alan herkesin bir kedi evi olacak !! :)))
Ben pazar gidebilir miyim bilmem ama babacığımın yardımları ile inşaat sektörüne el atmayı düşünüyorum :) Nesobaby İnşaat Yapı Kedi Evi Kooperatifi :)))

Malzemeler :
İzocam foamboard
Ortaboy karton kutu
Güçlendirilmiş bant & normal bant
Cetvel
Maket Bıçağı
Üzerine kedili süsler desenler ( birisi alıp bu kutu burada ne yapıyor deyip çöpe atmasın diye bu şekilde süslemekte faydalı olacaktır) Bakınız gruba üye birisi yapmış bile...burada yapılmışı da varmışşşş :)


2 yorum:

saliha dedi ki...

Bebeğim bu projeni yürekten destekliyor ve hayata geçirmeyi düşünüyorum...ama bir de sokak köpekleri için bir kooperatif kursan diyorum)))

Nesobaby dedi ki...

Sokak köpeklerini de çok seviyorum tabii ki hatta sitenin sağ tarafında görebilirsin bizim ilçenin barınağına mama yardımı yapılabiliyor internet üzerinden. Bizim mahallede sokak köpeklerini sanırım hep toplamışlar pek göremiyorum barınaklara götürüp orada bakıyorlar. Biz de barınaklara mama yardımı yapıyoruz fırsat buldukça. Oraya gidemesem de apartman bahçesinde mama alıp sevip oynadığım yaklaşık 7-8 kedim var :) Karamel kıskanç gözlerle bakıyor ama yazık onları seven hiç yok :(