24 Mayıs 2011 Salı

Dikiş Nakış İşleri

Babamın bizim ailede meşhur bir lafı vardır ; " Ben bunu yaparım para verip almayın sakın". Büyüdükçe ( yani yaşlandıkça) babama ve anneme benziyorum ya iyice, ben de artık beğendiğim bir el işi gördüğümde diyorum ki " Biz bunu yaparız" niyeyse kendi başıma da cümle kurmuyorum, suçuma birilerini de alet etmem gerekiyor. İlla birisi bana gösterecek öyle yapıcam diye bir takıntım var çünkü :)











19 Mayıs tatilini fırsat bilip, Cuma gününü de izin alıp 4 günlük işten uzaklaşmak ruhuma çok iyi geldi. O gün işe gitmeyeceksem sabahları güne daha bir hevesli başlıyorum. İşe gideceğim günler alarmla kalkamazken Cuma sabahı kendi kendime Burki'den önce uyanıp hazırlıklara başladım. Düşünün yaptığım işi ne kadar seviyorum :)) Evde kullanılmayı bekleyen tüm incik boncuklarımı toparlayıp Karamel'i de alıp arabaya atladım. Sabahın körü annemlerdeydim ( Tıpki bekar günlerimdeki gibi) ailecek kahvaltı ve keyifli bir mutfak sohbeti. Baba evi rahat geldi sanırım sadece gece yatmaya koca evine döndüm :))




Bizde ( yani ailede) hepimiz büyüklerimizden gelen genetik el yatkınlığımızdan hadi şunu da yapalım onu da örelim, bunu da diksek ya, hepberaber birleşip voltranı oluştursak ya deyip duruyoruz ama icraata geçmek ayrı şehirlerde olunca zor oluyor. Benim işten izin almamı Dilşad'ın da Topi co ile annemlerde kalmasını fırsat bilip annemden 3 günlük hızlandırılmış dikiş dikme kursu aldık. Her ne kadar babam annemin dikiş dikmeyi kendisinden öğrendiğini iddia etse de ( babam terzi değil bu arada sadece herbirşeye yeteneği olan bir süper Adomax işte) annem sağolsun 3 gün boyunca sabırla bize destek oldu öğretti artan kumaşlarını heba etti :))( Saboşşş sen bizim herşeyimizsiiiiin!!) Ben de geçen yaz Carrefour'dan " ilerde öğrenir kullanırım evde bulunsun" diye aldığım carrefour marka dikiş makinası ile (carrefour dikiş makina her genç kızın rüyası / Özgün süpersin :)) 1 yıl üzerine tanışmış oldum. Aslında babam aylar önce kısaca makinayı anlatmıştı ama makinada dikiş dikmek en kolay kısmıydı benim için, makinaya ip geçirmesi en zor kısmı gelmişti. Neyse bu 3 gün içerisinde o konuyu da hallettim, meğer tek yapmam gereken okları takip etmekmiş. Tabii dikiş dikmekte çok kolay birşey değil. Öncelikle patron çıkarmak lazım. Yani dikmek istediğiniz modeli patron kağıdına çizmek lazım. Sonra o kağıdı kumaşınıza iğne ile tutturmalısınız ki kayma olmasın. Ya da burdaki gibi karton bir model kullandıysanız etrafını incelmiş bir sabunla çizmelisiniz. Çizdiğiniz yerlerden kumaşı kesip dikmeye başlamalısınız. Bu arada dikişin düzgün olması da görsel açıdan çok önemli. Özellikle aşağıdaki gibi yuvarlak dikişlerde değişik kuş tipleri ortaya çıkabiliyor (güvercin, karga , pelikan gibi :)) kumaşı kaydırmamaya dikkat !!




English home'da satılan bereket kuşlarını görünce " bundan biz de yaparız" diye başlayan maceramız minik yeğen Toprak'a pijama dikmeye kadar gitti. Önümüzdeki günler de üstünü de dikeriz kuzişim Dilo'yla. Bu arada bir de yine annemin ve arkadaşı Aysel Teyzenin yardımlarıyla bir de kedili çanta diktim. Kedimiz biraz ciddi ama dış görünüşe aldanmayın içinden kıs kıs benim bu halime gülüyor. Çünkü dikiş makinasının başına geçince niyeyse kendimi Yıldırım Mayruk, annemle Dilşad'ı da yamaklarım Şansal ve Muammer sandım :)) Ama dikişi işi ciddi bir iş lütfen yanii... Ayak göz koordinasyonu ve konsantrasyon çok önemli. Yani Feriha Emir ile uçağa binip giderken gözün orda elin dikiş makinasında olursa beklenmedik modeller ortaya çıkabilir.



Modelimize de giydirdik gördüğünüz gibi müşteri memnuniyetini de sağladık :)



Tata ta taaammm ! İşte kırmızı kedili çantaammm..




Dün gece de 1 senedir bekleyen (neredeyse anneannemden yadigar kıvama geleceklerdi) keçe kumaşlar ile kendime bir minik çilekli broş yapıverdim. Yani anlayacağınız bu aralar herşeyi dikesim öresim var. Yeni broş modellerini de denemeye devam edeceğim. Heee bu arada bir de tığ ile çiçek motifli battaniye örüyorum ama dikiş işlerine dalınca onu da unutuverdim. Battaniyeyi tamamlayınca onu da buradan sizinle paylaşacağım ;)



Görüşürüzzzz !!!

16 yorum:

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

benimde böyle puf puf karamelim olsa ne yapmazdım ki ;) ne kadar üretkensin. ellerine sağlık

Meyra dedi ki...

ooo marifetli arkadaşım nasılda döktürmüş bereketli bereketli:)) o kuşlardan bende aldım banyomda cikcikliyolar tabi senin gibi hünerli ailenin hünerli kızı olsaydım dikerdim para vermezdim;) ben en çok minik müşterinizi ve pijamasını sevdim:) hepsi çok ciciler canım eline sağlık cicilere devam..

pinomino dedi ki...

Aşmışsın sen Nesocummmm:) ellerine sağlık harika görünüyorlar:D

Nesobaby dedi ki...

Ay kızlar ne tatlısınız haa hemen görüp yorum yazmışınız valla çok sevindim :)
Pino sabret yakında Pino & Neso Pijamaları dikeriz seninle hehehe ama sadece bebek pijamaları henüz büyüklere geçiş yapamadım :))))

Zeynep valla Karamel giyse ona da dikecem birşeyler ama giymiyorki köfte özenip bir t-shirt almıştım çocukcağız kasıldı kaldı :))) yürüyemedi bile bendeki de manyaklık işte kediye giysi giydirilir mi :)

Ay Meyraa ne para verdin sen onlara ben sana dikerdim yaa :) Hatta düşündükte bunların içine lavanta falan koysak güzel güzel koksa ne güzel olur değil mi? Daha kullanışlı olur, hem bereketli hem kokulu kuşlar :)))

Özge :) dedi ki...

kuzim, bunları dikmek kadar bu kadar keyifli anlatmak da bir marifet :) hahahah
dur marifetmiş gibi her konuyu oraya bağlıyo gibi gözükmeyeyim ama walla okurken ilk bunu düşündüm.. ortaya gerçekten süper şeyler çıkmış hepinizi tebrik ediyorum, elini ne işe atsan yapıyosun, inşallah farkındasındır.
umarım bir gün gönlünün mutlu olduğu yerde durur, paranı huzurla kazanırsın :)))

Sevgileeerrr :)

Noni dedi ki...

Vay vay vay vay çantaya bak ;)

Kıs neso sende ne marifetler varmış böyle, ellerine sağlık hepsi harika olmuş, özellikle çantaya bayıldım! Çalışmayan bir yavri olsan kimbilir neler neler dikeceksin ;)

Nesobaby dedi ki...

Özge kuzenimmm sağol :) inşallah inşallah !inanıyorum büyük sanatçı demet akalın'ın da dediği gibi "olacak olacak " :)))

Nonişkaa gelmişsin görmüşsün beğenmişsin yuppi ! Beğenmene sevindim. Sana hep diyordum makinayı aldım kullanamıyorum diye sonunda becerdim :) Tabi anneciğim olmasa daha çok beklerdim bu günleri. Evet yaa evde oturup dikiş dikesim var çok istiyorum çook :) kafamda düşünüyorum hep neler dikebilirim diye :)))

DiLsAd dedi ki...

ay çok yoğun bi hafta sonunun ardından biz evimize sen işine yengemde normal bebeksiz bi hayata döndü:D ama çok güsel bi haftasonuydu ara ara yapalım sen böyle işten izin al eyüp çekime şehir dışına gitsin bende dayımlara geliyim kalmaya:D tamam mı sayın Mayruk:D hahahahah Toprak da picamasını çok severek giyicek eminim efil efil serin serin oohh:D sıra üstünü dikmeye geldi:d inşallah onuda başaracağızz:D dikişlerin devamını diler esenlikler dilerim sevgili üstadım:D mucukitoo:D

özgün dedi ki...

Ayol Emirle Feriha uçağa mı bindi :) reklamlarından takip ettiğim bi dizi :P

Nesrinciğim güzel olduğun kadar hem iyi kalpli hem de beceriklisin, senden çok şey öğreniyorum daha doğrusu seni takip etmek yaptıklarını görmek beni çok mutlu ediyor.Hiç durma hep yaz, hep yarat hep sev..
Seni seviyorum..

anneciğin:)) dedi ki...

ben seni birde ümraniyedeki kumaşçılara götürsemmm allaaaaahhh tutamayız artık seni valla :))) becerikli kuzuşum benimm yanlız benide öyle anlatmışınki kendimi bi an becerikli sandım:)))))

sweet fashion affairs dedi ki...

Blogunu cok begendim!
Benim dikis islerime bir Göz atmak istyenlere:

www.cardiganpumpkin.blogspot.com

özgün dedi ki...

Nesocum bloğunu okurken coca cola içip turkcelle hayata bağlanıyorum :))

Bero dedi ki...

Yemin ederim supersin :) bayıldım hepsine. Ben kalem tutamam ;)

Noni dedi ki...

Nesobabycim ne oldu sana nerelerdesin? artık hiç yazmaz oldun :(

FATMA ÇELİK dedi ki...

kuşlar mükemmelll olmuşş

Nesobaby dedi ki...

Cok tesekkur ederim :)) uzun bir aradan sonra aldigim ilk yorum :)