13 Kasım 2009 Cuma

Aşk Geliyorum Demez (mişşş)


Geçen hafta içerisinde UP'a gidemediğimiz gün bari dedim ruh halime uygun güzel bir romantik- komediye gidelim. "Haydi Aşk Geliyorum Demez'e gidelim hem Türk sinemasına katkımız olsun" ( Sanki çok fakirler de senden benden iyi geziyorlar valla) Sevgili Burki hemen kabul etti ( yalannn) Yok benim bu filmde ne işim var, erkek adamı bozar böyle filmler, ben Nefes'e gitmek istiyorum - Hayır ben bugün ağlamak istemiyorum ( Nefes'e giden ağlayarak çıkıyormuş) Nefes'e gitmedik ama Burki bizim filmden sulu gözlerle çıktı ( kıyamammm hastaydı ya çok duygusal) Ama gerçekten de filmin güldürdüğü sahnelerinin yanında o bizim Türk işi ruhumuzu duygulandıran sahneleri de var.
Filmi beğendik hatta çok eğlendik. Fakat benim anlamadığım Türk sinemasındaki bu komik olcaz diye argo konuşalım çabası nedir? Sanki özellikle millet gülsün diye hep bir argo. Gerçi yabancıların da ağzından fuck, shet eksik olmuyor. Tabi bize Türkçesini kahretsin diye çevirdiklerinden etkisi daha yumuşak oluyor yabancı işi küfürlerin. Ama bizim filmlerde hiçte yumuşamıyor , şak diye suratına çarpıyor ve arkada bir kahkaha ordusu. Ben de gülüyorum bazen ama koca koca saygın sinema sanatçılarına da (Altan Erkekli, Zeki Alasya) bazen yakıştıramıyorum galiba. Yahu biz normalde bu kadar küfürbaz bir millet miyiz? Ben çok mu izole bir ortamda yaşıyorum yoksa? Ben 4 yaşındayken topumu benden alan kuzenim Deniz'e b..k dedim diye annem ağzıma acı biber sürmüştü ve acısı yaklaşık 1 hafta sürmüştü (bildiğin kırmızı pul biber). O günden sonra küfürlere bağışıklık kazanmam uzun yıllarımı aldı.
Haftasonu yolunuz düşerse gidiniz efenim.. Benim için önemli olan kriterlerden birisi başroldeki kızla erkeğin birbirine yakışmasıdır. Filmde de en azından bir flört sahnesi olmalıdır. Ben zaten bu çocuğu pek bir beğenirim :) pek efendi pek sempatik.. Bergüzal abla ile de yakışmış bence ( bu rolü oynarken hamile olmasını bilmekte bana bir garip gelse de) Film klasik fakir ama gururlu erkek, zengin kötü babanın iyi yürekli kızı. Ama olaylar eğlenceli geçiyor. Biz beğendik, izlerken eğlendik, umarım siz de beğenirsiniz (herhangi bir çıkarım yok diyorum ya benden senden zenginler valla) Yazımın sonunda sevinçle haykırıyorum ; Yuppiiiii Haftasonu Geldiiiii ... Haftasonu geliyorum demez ama gidiyorum der... O yüzden tadını iyi çıkarın ;) sevgiler...

4 yorum:

sabiha dedi ki...

aşkolsun nesooooo:(((( beni buralarda ifşa etmek zorundamısın kuzummmm......seni seviyorum ve özlüyorum:))ayrıca yazdıklarını okumaktanda çok keyif alıyorum benim minik kuzucum:))

Nesobaby dedi ki...

ahahhaah :D ama anne ceza baya etkili olmuş ;) sonradan küfür edemedim yıllarca b.k bile diyemedim hehhehe :))

özlem dedi ki...

ağzına acı biber sürülmüştü demek ha? :))) beni de öyle tehdit ederlerdi, ben de kardeşimi öyle tehdit ederim :)) acı biber korkusundan kötü bişey diyemezdik valla :)

Nesobaby dedi ki...

valla acısı gitmedi kaç gün :)) çok etkili bir yöntem :) düşün 3-4 yaşında falandım unutmam