18 Kasım 2009 Çarşamba

Bu Sitede Sigara İçilmesi Yasaktır


İtiraf ediyorum; çok küçükken (ufal da cebime gir) yıl 1996, yaş 15 , yılbaşı gecesi, Burcu'larda yılbaşı partisi yapıyoruz, kuzenim Elif'le bir olup Burcu'nun sigarasından bir içelim demiştik. Gizlice banyoda yakmıştık sigarayı " öğğğ bu ne ya ? ne bu şimdi ? hiç zevk vermiyor aksine kötü de kokuyor ellerin, neden içiyorlarki bu sigarayı " demiştim. Kuzen içmeye devam etti ben şükürler olsun hiç özenmedim :) Sigara içmiyorum ama sigara içenlerin yanından geçerken içmiş kadar oluyorum. Ayrıca sigara içenlerin çok bencil olduğunu düşünüyorum ( içmeyenlerin yanında içip onları da kendileri gibi zehirliyorlarsa) Dumansız hava sahası uygulaması çok hoşuma gitti. Ohh be dedim biraz da onlar eziyet çeksinler (şu hükümetin yaptığı belkide tek iyi hizmet oldu :) . Gece dışarı çıkarız üstümüz başımız sigara kokar, içimize o pis havayı çektiğimiz yetmezmiş gibi. Bir de annem eskiden Samsun içerdi. Aman Allahım! Onun gibi kötü kokan bir sigara daha görmedim, koklamadım :) Neyseki doğru yolu buldu, sigarayı bıraktı. Burak'ta içmiyor, evimiz de kokmuyor. Geçen cumartesi gecesi dışarı çıktık, Seço'nun doğumgünü kutlamasına. Birden şunu farkettim; kapalı bir mekandayız ve içerisi temiz hava dolu :) Ohh dedim ne güzel rahat rahat nefes alıyoruz. Birbirimizi bile görebiliyoruz bir duman bulutu yok etrafta. Tabii dışarı çıkarken kapıda yığılmış sigara tiryakilerinin sigara dumanları hemen üstümüze sindi. Keşke insanlar sadece kendi kişisel alanlarında sigara içseler. Ben sokakta yürürken özellikle de sabahları , birden burnuma gelen, önümde yürüyen adamın sigara dumanını içime çekmekten nefret ediyorum. Birden öyle sinirleniyorum ki adama bağırasım geliyor. Ne hakkın var beni zehirlemeye?!! Şimdi bu yazıyı okuyan sigara tiryakisi teyzelerim bana kızacaklar biliyorum ama noolur siz de bırakın şu sigarayı. Temiz havanın tadını çıkarın. Emin olun temiz hava sizi öldürmez. Korkmayın, sigarasız da hayat aynen devam ediyor. Sizleri seviyorum ! Sevgiler :)

10 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Eski bir tiryaki olarak , tam destek veriyorum,haklısın Neso.
Sigarasız da çok güzel yaşanıyor , hatta daha güzel !

Nesobaby dedi ki...

Bırakamayanlara seni örnek gösteriyoruz :) Örnek olay diye :))

Adsız dedi ki...

Artık karşımızda bir örnek daha var, hem de ne tiryakiydide bıraktı valla, neredeyse 3 ay oldu tık yok :)) Sevgili kocacım Burak'ı da buradan tebrik etmek istedim..Mucx

İrem Alabacak dedi ki...

Bu arada İrem ben ya, öyle adsız madsız demiş :)

Nesobaby dedi ki...

oo tebrikler o zaman hoşgeldiniz sağlıklı yaşama :)

İrem Alabacak dedi ki...

Neso'cum,bütün yazılarının sıkı takipçisiyim..Senin ve Sedoş'un..Süpersiniz valla, çok keyifli okumak :) Bu arada Pazar bekliyoruz hee :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

özel alan da neymiş.. toptan yasaklanmalı o meled.. yahut tecrid alanlarında içirtilmeli, illa arıza çıkartıyorlarsa.

neydi o eskiden.. gitar cafe'ye, kemancı'ya falan gittiğimizin ertesi günü, çamaşır makinesine yarım kilo katran akıtırdı kıyafetlerimiz..

Nesobaby dedi ki...

:)) vay sigaraya karşı olman beni şaşırttı öküz'cüm :)
Eli de kokuyor insanın "ay şunu söndürsene" diye verir arkadaşın eline öğğhhk yani onu bile istemem git kendin söndür pisssss :P

İrem'cim geleceğiz aksilik olmazsa home made partinize
bu "home made" partide ingilizce konuşma zorunluluğu yok di mi senin koca hep ingilizce yazmışta mesajları :) hayır ona göre çalışıp geleyim :)

Seyyar Dünyam dedi ki...

Kesinlikle ben de destek veriyorum Nesobaby, sigara içenleri üzgünüm ama çok ilkel buluyorum.

özlem dedi ki...

sigarasız hayat, oooh ne rahat :)
ben de sonuna kadar destekliyorum.
kış günü dışarda bi yere yemeğe, çaya gitmeyi sevmiyordum, her tarafım sigara kokuyor ve o havayı soluyorum diye.. oohhh şimdi rahatız..

benim evimde de yasak sigara şekerim :)