1 Haziran 2010 Salı

Bugün Okulu Kıralım mı?

Bu sabah Beşiktaş vapur iskelesinden artık yazlık moduna girmiş, kravatı iyice çözülmüş hatta kimisinin takmadığı , mini eteklerin altına bir de diz altı çoraplarını giyen liseli kızları görünce içimden okulu kırmak geldi. Ben ilk okul kırdığımda sanırım orta 2'deydim (Belkide orta3) Kadıköyde GreenHouse diye bir kafeye gitmiştik- hala orda duruyor Bahariyeden Moda'ya çıkarken solda. Hava o kadar kötüydü ki okulu kırdığımıza değmemişti bile :) Sonra Sinem'le gidip Opera pasajında kulağımızın kıkırdak kısmını deldirmiştik ( Şimdi hiç işime yaramayan kapanmış 7 tane delik var kulağımda-çünkü küpe takmıyorum ağırlık yapıyor)

Havalar ısınınca insanın içinden okula gitmek gelmezdi ya şimdi keşke okullu olsak ve sınıfları doldursak sonra da arka bahçeden gizlice tüysek. Bizim okulun yeri (Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi ) adı üstünde Kartal'da olduğu için ( hatta daha da kötü Soğanlık 'ta) okulu kırıp merkezi bir yere gidene kadar zaten 1-2 saat geçmiş oluyordu.

Ben öğrenciyken "keşke ben de çalışmak yerine yeniden öğrenci olsam " diyen kuzenimin sözlerini anlamsız bulurdum. Çalışmanın nesi kötü , sınav yok, sınav stresi ve öğretmenler yok, kendi paranı kazanıyor ve rahatça harcıyorsun (ahh ay sonunu zor getiriyorsun- baba harçlığı gibisi var mı? ) O zamanlar bir de harçlık için babamla pazarlık yapardık. Bak bir sonraki ay 5 TL daha fazla ( o zamanlar 5 milyon) vermeye başlayacağız çünkü artık lise2' desin :P Off off kocamanım ben yaa :) desene o istediğim paten için daha çabuk para biriktirebileceğim :) Sen 5 TL için pazarlık yaparken ( baba ya 10 TL olsa?) arkadaşın günde 5 TL ile okula gelirdi :) Zaten onun George hoog'ları (corcuk derdik kısaca ) da vardı ve burlington çorapları, barbour montu.. hee bir de onun erkek arkadaşı olurdu hep. Benim genelde beğendiğim çocuklar bana bakmazdı ee ben de çirkin ördek yavrusuydum neyime baksınlar? (Şimdi o çocukların çoğu çökmüş ve bir de saçları da dökülmüş, ohh beter olsun :P )

Benim hayatımın en eğlenceli dönemleri sonradan görüşmeyi kopardığımız ama o zamanlar kardeşim gibi sevdiğim dostlukları ile Burak Bora'da geçti. 7 sene boyunca yapmadığımız muzurluk kalmamıştı. Küslüklerimiz bile daha çok koyuyordu gönlüme. Ama sevinçlerimiz de daha coşkulu idi. Şimdi eskisi gibi değil hiçbir duygu. Bir hayat mücadelesiyle koşturuyoruz bilmem nereye? Geçen gün karar verdim hayatıma daha anlamlı hedefler koymaya ve günü geçirmek için yaşamamaya. Ama özledim lise yıllarımı da bugün. Belki birgün bu yazıyı okuyup beni hatırlayan tüm liseli arkadaşlarıma, Burak Bora'lılara ; Sizi özledim eski dostlar...

10 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Başkasının senin yerine endişelenmesi , bütçe yapması , planlaması rahat bir şeydi tabi . Şimdi her bi şeyi kendimiz yapmak zorundayız ...

Bero dedi ki...

Ah eski lise yılları, benim de güzel geçti. O dediğin markaların hepsini annemin içini yiyerek aldırmıştım, ama buna rağmen çirkindim :) ne diyosun?? :)

Nesobaby dedi ki...

Sedo : hem kendimiz için hem de kocamız için endişeleniyoruz bir de :))

Bero : tiki misin kızım sen ? :)) O zamanlar marka giyinmek olaydı zordu ama artık o markalar ucuz kaçmaya başladı mesela cat botlar ve harley davidson çizmeler :P

özgün dedi ki...

Kuzen burak borayı ben de biliyorum heheh bir kere istanbula geldiğimizde seni almıştık okuldan :)

Nesobaby dedi ki...

Kuzen +kızlar ; açıkçası ben burda ilk okul kırma deneyimlerinizi okumak isterdim :)) merak etmeyin kimseye söylemem heheh :)

Bero dedi ki...

Tiki değildim de, olma gayretim vardı :)
Sonradan geçti tüm o hevesler, üniversitede unuttum hepsini :)

anneciğin:)) dedi ki...

çirkin ördek yavrusuymuş heh:(( benim için dünyanın en güzel kızıydın halada öylesin hepde öyle olacaksın kuzucuğummmm:)) hha bu arada bende ilk kez orta ikide asmıştım okulu ve benden büyük kız ve erkek arkadaşlarımla kanıtıda face de resimler arkadaşım koymuş fotoyu ve bende olmayan bir foto çünki almamıştım o zaman fotoyu sonra anlarlardı evdekiler hehehehe yıllar sonra faceden bulduğum arkadaşım eklemiş fotoyu:))

Nesobaby dedi ki...

:) anne seninki itiraf.com gibi olmuş yani ama önce kanıt ortaya çıkmış sen okul kırdığını hatırlamışsın ve itiraf ediyorsun haa :D
teşekkürler paylaşım için ;)

( vayy demekki annem de okul kırıp ailesi görmesin diye kanıtları yok edenlerdenmiş hahahah :))

özgün dedi ki...

Ayol benim okulu kırmamdan bi cacık olmaz ilkokulda annem vardı ortaokul lisede babam vardı bütün hocalar aile dostu falan sınıfın tamamı öğretmen çocuklarıydı :)) okulu arkadaşlarla hiç kırmadım gitmediğim zaman babamın haberi vardı heheh üniversitede boşluğa düştüm yahu burda aileden kimse yok mu diye :)))

anneciğin:)) dedi ki...

boşunamı herşeyini didik didik ediyordum kızım bizde o yollardan geçtik herhal hihihih:))))kargalarım vardı benim senin okul yıllarında hahahaha .