23 Kasım 2009 Pazartesi

KEK YAPMAK : Ciddiye alınması gereken bir iş

Ben babamın evinden hiçbir iş bilmeden gelmedim yeni evime. Tabii ki belli başlı yemekleri vakti zamanında çalışan anneme yardım amaçlı evimizde yaptığımdan biliyordum. Annem çok güzel yemek yapar ( evlenince o lezzetli hazır önüne gelen yemeklerin kıymetini kat kat anlıyorsun) Annem yemekleri güzel yapsa da bir Saliha Teyzem gibi pasta&kek konularında uzman sayılmazdı. Çalışan kadının evine gelip normal yemek dışında süslü püslü tatlara girişmesi daha zor oluyor. Ne zaman kek yapsa ya kek daha kalıptan çıkmadan parçalanır ya da hiç kek haline gelmeden kendi halinde birşey olurdu. Her seferinde de "şu keki bir beceremiyorum" derdi :) Ama son birkaç yıldır o da öğrendi. Saliha Teyzem doğumgünlerimizde bize Tavşanlı Pasta yapardı. Pasta tavşanlı değildi ama tavşan şeklindeydi, hem de kocaman bir tavşan. Hepimizin bir tavşanlı pastası olmuştur :) Süsleme konularında üstüne tanımam. Pilav bile yapsa (pilavı meşhurdur) mutlaka süsleyerek sunardı. Kalabalık süslü sorflarını özlüyorum :) Bir büyüğü Latife Teyzemi de es geçemeyeceğim. Yeni tarifler bulsun, bunları denesin, hatta künefe, mantı, çiğ görek gibi daha yöresellerin bile üstesinden gelsin. Süsüyle uğraşmaz ama ne kadar uğraştırıcı yemek varsa yapar ( beyaz lahana dolması favorimdir) Biz Ankara'ya gidince birkaç kilo alır da geliriz :) Rahmetli anneannem de çok güzel yemekler yapardı. Ben sebze yemeği yemeyi anneannemle öğrendim. Daha doğrusu ya aç kalacaktım ya da bu tabağı bitirecektim :)) Babaannesinin yanında ekmek arası bifteklerle büyümüş şımartılmış ben, anneannesinin yanında resmen terbiye edilmiştim :) Size anlatmak istediğim biz ailecek mutfak işleri ile hep iyi anlaşmışızdır. Gel gelelim benim ilk kek deneyimime.
Bu haftasonu İrem ile Burak'ın 1. evlilik yıldönümü nedeni ile bir davet aldık. Herkes evinde birşey yapıp götürecekti. El yapımı olması 1. şarttı. Benden de kursuna gittiğim şeker hamuru süslemeli kurabiyelerden istediler. Ben de geçen hafta kuzen Özgün'ün gönderdiği havuçlu kek tarifi ile cupcake yapıp üstlerini şeker hamuru ile süslerim dedim :) Ben hayatında kek yapmamış şaşkın , ne diye hiç denemediğin tarif ile yapacağım kekleri "arkadaşlara bunlardan götüreyim bari" diye bu işe kalkışmıştım? Meğer Kek Yapmak çok ciddi bir işmiş :) Tabii bunu kötü bir deneyim ile öğrendim. Kuzenlere de pişerken sordum; bunlar neden hala kabarmıyorlaaaarr?? Meğer (bunu da Özlem söyledi) yumurta ile şekeri önceden beyazlayıncaya kadar çırpmazsan kek kabarmazmış. Benim cupcake'ler görüntüde çok cici olsalar da, yemeğe kalkışınca "Bizi sakın yemeyin, kafa kırmakta daha başarılı oluruz, büfenizde daha şirin dururuz" der gibi bakıyorlardı. Neyseki babam "Kızım aynı annene çekmişsin, annen kek yapmayı daha yeni öğrendi" diyerek içime bir su serpti ( ya da buna üzülsem mi bilemedim)
Kuzencim Özgün bana bu sabah kek yapmanın püf noktalarını gönderdi. " Bana bu tarifi göndereceğine keşke önce kekin püf noktalarını gönderseymişsin" dedim. Meğer o da baya bir uğraş sonucu kek yapmayı başarmış. Ben de bir kez daha anladım ki Kek Yapmak zor bir işmiş arkadaşlar :)) Kendisinin burdan aldığı püf noktalarını sizinle paylaşmak istedim. Ben yapılmaması gereken herşeyi yapmışım. 13 maddelik püf noktası olan başka bir yemekle karşılaşmamıştım. Bu da tezimi doğruluyor. KEK YAPMAK , lütfen küçümsemeyiniz :) Umarım benden sonraki nesillere bir faydam olur. Güzel mis kokulu kekler dilerim..





1- Kekte kullanılacak sıvı malzemeler (yumurta, yağ, yoğurt, süt, meyve
suyu, soda vs.) muhakkak oda sıcaklığında olmalı. Kek yapmaya başlamadan en az 1
saat önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Soğuk malzeme kekin kabarmasını
engeller. (neso: ben yaklaşık 15 dk önce çıkardım. Hadi bir kek yapayım şipşak diyemiyorsun, mutlaka 1 saat önceden hazırlanman gerek)
2- Kek yapmaya başlamadan evvel kullanılacak bütün malzemeler hazır
edilmelidir. Kek kalıbı yağlanıp biraz un serpilerek veya yağlı kağıt serilerek
hazır hale getirilmeli, fırın 175 dereceye ayarlanıp çalıştırılmalıdır. Çünkü
kalıba dökülen kekin bekletilmeden ısıtılmış fırına verilmesi gerekir.
3- Yumurtalar mikserle beyaz, köpüklü krema halini alıncaya kadar çırpılmalıdır.
Şeker eklenip çırpma işlemine devam edilir. Bu uzun süreli karıştırma işlemi kek
piştikten sonra yumurta kokmamasını ve iyi kabarmasını sağlar. Eğer zaman
müsaitse yumurta beyazlarını ayırıp başka bir kapta çırpıp keke en son
ekleyebilirsiniz. (neso: ben hepsini harmanlayıp karıştırdım ne de olsa hepsi beraber pişecekti, tarifte bu ayrıntı vardı ama ben aceleden en son malzemeyi gördüğümde tarifin sonundaki bu ayrıntıyı farkettiğimde iş işten geçmişti)
4- Keke eklenecek birkaç damla limon veya kabuğunun rendesi içerdiği asitten dolayı kabartma tozunu harekete geçirip daha fazla kabarmasını sağlayacaktır. (neso: benim rendelediğim 1 limonun kabukları bile yetmedi demekki 3. maddeyi gerçekleştirmek şart)
5- Keke konulacak kuru malzemelerin (un, kabartma tozu, vanilya, karbonat vs.) elenerek sıvı karışıma eklenmesi malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını sağlar. Un eklenene kadar mikser kullanılabilir ancak un eklendikten sonra kesinlikle mikser kullanılmamalı bir tahta kaşık yardımıyla
fazla çırpmadan karıştırılmalıdır. (neso: ooo ben hepsini karıştırıp bir güzel mikserle çırptım bile)
6- Keke konulacak meyve parçası, çerez, kuru üzüm gibi malzemelerin dibe çökmemeleri için kuru olmaları gerekir. Malzemeler ıslaksa una veya nişastaya bulayarak keke eklenmesi gerekir.
7- Süt kullanılan kekler daha ıslak, yoğurt kullanılan kekler daha kuru ve sünger
gibi olurlar. Kakaolu kek, ıslak kek, browni gibi kekler yapılacaksa süt kullanılması daha uygun olur. Kakao ve süt karışınca kekte çikolata tadı hakim olacaktır. Bunun dışındaki sade keklerde yoğurt daha etkili sonuç sağlar.( neso: ben süt kullandım Burak "bu ne böyle lastik gibi olmuş dedi" keşke yoğurt kullansaymışım)
8- Keklerde rendelenmiş havuç, elma , çilek gibi malzemeler kullanılacaksa daha
yayvan kalıplar kullanılması gerekir. Bu tarz kekler yüksek kalıplarda pişirilirse üzerleri yanık ve içleri iyi pişmemiş kekler ortaya çıkıyor. Pişme süreleri de çok uzuyor. Diğer kekler her türlü yüksek ve derin kalıplarda yapılabilir. (neso: ben cupcake kağıtlarına koydum minicik ve derindi)
9- Kekin fırının alt katında pişirilmesi gerekir. Bu şekilde üzeri hemen kızarmadan içi iyice pişecektir.(neso: ben daha pişerken sadece üstünü mü açsam yoksa altlı üstlü mü açsam karar verememiştim bile)
10- Kek pişerken özellikle ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Kapak açılırsa kabaran kek birden sönmüş olur. (neso: işte bunu biliyordum :) yapmadım )
11- Keki pişerken en son 5-10 dakika fırın 150 dereceye düşürülüp biraz daha pişirilebilir. Bu şekilde kekin üzeri yanmadan içi iyice pişmiş olacaktır.
12- Kek piştikten sonra kek fırından hemen çıkartılmamalıdır.
Fırının kapağı aralanıp bu şekilde bir süre soğuması beklenmelidir. Sıcak fırından çıkan kek soğukla temas ettiği anda biraz da olsa sertleşip, sönebiliyor. (neso: bir sonraki cupcake'leri koymam için hemen çıkarmam gerekiyordu itiraf ediyorum hemen çıkardım :( )
13- Pişen kekin kalıptan çıkarılması için soğumasını beklemek gerekir. Sıcakken çıkartılmaya çalışılırsa kek parçalanabilir. (neso: henüz o mertebeye ulaşamadım ama cupcake kağıtları istesem de çıkmıyordu, ertesi sabah kekle öyle bir kaynaşmıştı ki çıkarması mümkün değildi)

19 yorum:

özgün dedi ki...

:))) Bu kek tadında anlatımına hayran kaldım nesocum.
Evlendikten sonra annenin evinde ne kadar iş yapmış olsan da (hele hele suzan fidanın)kendi evinde acemiliklerinin geçmesi yıllar alıyormuş bunu anladım bir haftadır yaptığım yemeklerde başarısız oluyorum en kötüsü de bunu denemek zorunda kalan tan ve oktaya üzülüyorum :)
Allahtan bu keki tutturdum da aç kalmadılar kek yediler.
Bu işler tecrübe işiymiş ama yine de arada talihsizlik eseri başarısızlık olabiliyor olsun.
Önemli olan mutfakta olmaktan zevk almak senin ailenin tamamı güzel yemek yapıyor kanında var kuzen lezzetli şeyler yapmak...

sabiha dedi ki...

canımcım bu işler öyle kolay olmuyor işte deneme yanılma yöntemiyle doğru yolu buluyorsun:))ama özgününde dediği gibi mutfaktan zevk almak en önemli şey yinede siz bize göre çok şanslısınız internet diye birşey var:))senin mutfaktan zevk aldığını görüyorum hele birde vaktin bol olsa harikalar yaratacaksın hiç moralini bozma hiç olmazsa görüntüsü çok güzeldi keklerin:)

Nesobaby dedi ki...

Kuzen şu anda gündüz işinde çalışan akşam evin her işini büyük bir titizlikle halleden ve de beni büyüten yemek yapan annemin bir çeşit süpermen olduğunu düşünüyorum :) gerçekten bunların hepsine yetişebilmek sabır ve üstün yetenekler gerektiriyormuş :) lütfen yemeklerinin tipi bozuk olsa bile tadı güzeldir. Yazlıkta yaptığın deneme yemeklerin lezzetli olduğunu biliyorum kendine haksızlık etme :) Bana menemeni sen sevdirdin :))
anne hep derdin kendi evin olunca anlarsın ANNE SENİ ARTIK ÇOK İYİ ANLIYORUM :)))

Adsız dedi ki...

Bir de çocuun olsun anlarsın derlerdi ya , yada hala diyolar bazılarımızın ki :) O kısım daha heyecanlı olacak sanki :p
NEsocuum ben evim için aldım senin süpersonik cupcake'lerinde , çok güzel görünüyorlardı arkadaşım. Moralini bozma , süppeeerrr kurabiyeci olsun sen , sana güvenim sonsuz , durmak yok yola devam :p :)

DiLsAd dedi ki...

ay koptum:D aklıma hep o geceki yazışmalarımız geliyo kuzenn:D aman moralini bozma be bizim elimizden ne kurtulmuş ki bi kek kurtulsun bebeeem:D ve ebet tecrübe gerektiriyor bu işler anne evinde ne kadar yapsanda (rezzan türk):P ben sanırım size göre biras daha şanslıyım yıllardır yanlız yaşayıp sonra evlendiğim için:D ama tabi yalnız yaşayıncada yemek konusunda ihtisas yapıyon pasta börekte deil:D ama olsun eninde sonunda başarıcas kuzen bu işi yaa bizim sülaleden bahsediyoruss yaniii di mi kuziciklerimm:P:)) bende ilk kek yaptığımda kolum yorulmuştu demiştim aman yeter bu kadar yumurtayla şekeri çırpmaa döktüm gerisini hiç kabarmamıştı:D sonra tarifi tam okuyunca anladım ki ne kadar uzun karıştırma o kadar iyi:D tarifleri tam okumamızda önemli tabi bi yemek ve pasta kek yapımındaaa bencee:D öpüyom kuzim çok sebiyom:D
evlerimizden kurabiyelerimizin mis kokusu eksik olmasınnnn.... (inşallahh):))

Nesobaby dedi ki...

:)) Kuzen evet azimliyiz ama her denemem fiyasko
üstleri hayet iyi başarıyorum altları taşeron firmaya mı yaptırsak kek veya kurabiye kısmını anlamadım ki :)) yani herkes becerikli de bir ben mi beceriksizim? :)) bu aileye yakışmıyorum ben :))

DiLsAd dedi ki...

hahahaha saçmalama beee deli bu aileye en çok yakışanlar sen ve benizz:P (özgün ve elif duymasın:P:)ben bütün gün evdeyim ve eyüp ün ofistekiler deneklerim olduğundan sürekli yapıyom elim alıştı seninde zamanın olsa benden daha iyi olursun eminim:D kolay deil bilirim işten eve gelipte yemek yapmak falan sonuçta yalnız yaşıyodum yani şunun şurasında 6 aydır işsiz güçsüz ev hanımı halindeyim:P olmadı ben kurabiye kekleri yaparım sen süslersin yaa biz kuzen deil miyis lütfen yaniii:D

özlem dedi ki...

kızııııım, nasıl yani, senin gibi marifetli, becerikli ve hamarat (nevzat da hep böyle söyler hatırlarsan) biri nasıl daha önce kek yapmamış olsun? nasıl annesinin evinde az şey öğrenmiş olsun? bu kadar beceriksiz gösterme kendini canım. aslansın sen aslan! ;)

ayrıca benim annem de çalışan bir anneydi ve ben de aynı şeyi söylüyorum: gerçekten annem superman gibi bişeymiş. hem ev, hem koca, hem çocuklar, hem de iş!

son olarak, senin maddelerine şunu ekleyeceğim: 11 yaşından beri mutfakta her birşeyi yapmaya çalışan biri olarak, kek yaparken bunlara ne kadar uyarsan uy, kendi evinde keki ne kadar güzel yaparsan yap, bu şeyi başkasının evinde bu kadar güzel yapamıyorsun haberin olsun. yemek gibi değil bu anlamıyorum, başkasının evinde olmuyor :) fırından fırına değişiyor. herkesin fırının bir huyu var.. bunu ev kadınlarından çok duyabilirsin bak :)) benim fırınımda böyle yapıyorum, ama ben benim fırında böyle yapıyorum filan... :)

o yüzdeeeeennn naparsan yap, başkasının evinde kek yapma. benden söylemesi :))

Seyyar Dünyam dedi ki...

Süper ipuçları. Bu arada verdiğin linkte de çok güzel bir kurabiye tarifi buldum. Teşekkürler

Saliha dedi ki...

Canım yavrum sen yaptığın her şeyi güzel yaparsın,birkere severek yaptığın için yapılan her şeyde lezzet vardır.Bizim sülalenin kadınları ne yaparsa yapsın lezzetli olur,hani eli lezzetli deniyor ya,bir kere sen blog unda öyle güzel anlatıyorsun ki,yaşatıyorsun.Seni okurken yaptığın her şeyde sanki bende yanındayım ve onları yaşıyorum.Aslında yavrum sen bırak yemek işlerini deneme yaz...İnan yazdığın kitap yok satar..Bak yeğenimsin diye demiyorum,bilirsin ben çok okurum,senin ifade şeklin,kullandığın dil süper..İnan Nesrin beni ciddiye al ve başla yazmaya.Seni seviyorum..

Nesobaby dedi ki...

Özlemcim tabii ki az şey öğrenmedim çok şey öğrendim ama kendi başıma yapmıyordum hep annem de vardı. Acil durumlarda müdehale ederdi :) şimdi mutfakta tek başınayım ( Karamel'i saymazsak) Mesela bazı arkadaşlar 1 yumurta bile kırmayı bilmeden evlenmişlerdir. Benim karnıyarık yapmışlığım bile var neyseki :)) Bu arada fırın kendi fırınım kimin evinde pişircem ki başka anlamadım :))) Benim fırının arka sağ köşesi daha çok pişiriyor mesela üretim hatası mıdır nedir ama güzel pişiriyor böyle üflemeli falan ;)
Teyzoş beni şımartıyorsun :) hiç öyle bir iddiam yok ama beğenildiğini bilmek beni daha çok motive ediyor. Hep arkadaşlardan duyuyorum yazılarını takip ediyorum diye O zaman yorum yazın diyorum en azından kendi başınızdan geçen benzer bir olayı anlatın :) Ben sizlerle varım canlarımm heheheh :D diyip şımarırmışım :)

iromania dedi ki...

Neso'cum,
Senin de bildiğin gibi bizim evde kek yapmak Burak'ın işi :)) Yani ben de bilmiyorum kek nasıl yapılır, püf noktaları nedir hiçbir fikrim yok..Ama Burak'a sorarsan kek yapmaktan daha kolay bişey yok..Sayesinde hiçbir zaman kek yapmayı öğrenmek istemeyeceğim sanırsam..Zaten kardeşimin pastasını da gördün, şimdi etrafımda böyle güzel şeyler yapan insanlar varken ben de diyorum ki niye kendimi sıkıntıya sokayım, ben farklı bir kulvar olan tuzlu kısmında ilerlemek istiyorum, ne biliyim işte bir kısır olsun, bir makarna salatası olsun vb :)) Senin keklerinin tadını bilemiyorum ama görüntüsü muhteşemdi!!Zavallı bebeklerin kafaları ezilmiş ama olsun yine de görüntü süper!!

Nesobaby dedi ki...

:)) ay evet gelirken kutusunun kapağının altında ezilmişlerdi ama düzelttim ben onlarııı :D

Burki dedi ki...

vaay, burda muhabbet koyu bakıyorum :) Kek bahane, muhabbet şahane :)

pyn dedi ki...

canım...
herkes annesinin ve sonrada kendisinin ne kadar güzel yemekler kekler kurabiyeler yaptığından bahsediyor burada,bir kurabiye canavarı olarak ağzım sulandı......diyorum ki şu kekler ve kurabiyeler neden bizim masalara da gelmiyor,hep görüntü ve yazılarda kalıyor?????....
bakınız...güzel görünen kurabiye veya kek yapmak bir yere kadar önemli olsada sonunda ağıza girdiğinde damağa hitap etmeli bir şarap gibi...veya ağızda dağılmalı,o tadı kaybetmemek için yutmaktan vazgeçilmeli.....olmalı.lezzet konusunda yıllardır hep kardeşler ve eşler kullanılmıştır..(başıma çok geldiği için biliyorum).annemin kadınlar gününde ikram edeceği tuzlu ve tatlı kurabiyeleri birlikte hazırlardık daha 10 yaşında çocukken.o hamurunu hazırlar bense şekil verirdim veya tuzlulara yumurta sarısı sürerdim. aslında fiks şekilerdi herzaman hazırlanan.fırından yeni çıktığında yemeye doyulmazdı..tadına bakılırdı nasıl oldu diye ama fazla yiyemezdik,misafirlere kalması için.en büyük suzan ablamın bu marifetlerini o zaman göremedim onun için yorum yapamıyorum ve beni deneme tahtası olarak kullandığını hatırlamıyorum :))(şimdiki kek ve revanisi harika diyebilirim)sonraki yıllarda mozaik pastalar moda oldu..rahmetli şaduman ablam çok güzel yapardı..tadına doyum olmazdı...evlendi gitti,onun gidişiyle evimizdeki tadlarda değişmeye başladı..sıradaki münevver ablam okul,ders,başarı nın dışında bu işlerle o zamanlar ilgisizdi sanırım...onun kekini kurabiye veya pastasını göremedik..oda şaduman ablamla yakın tarihlerde evlendi ve gitti.evde tek ablam rezzan kaldı,abla diyorum aramızda 1 yaş var aslında...yemek uzmanı diyemem...ama büyük bir azim,hırs ve gayretle kek,kurabiye,özellikle revani yapma arzusuyla giriştiği her hamur işinde ki ben büyük bir iştahla pişmesini beklediğim bu tatlıların son halini görüp,hala hamur işlerinden nefret etmediğime şaşarım.o nasıl bir kek................tepsinin dibinde 1cm.kalınlığında ve tepsiye yapışmış,kızarmamış veya kaskatı olmuş bir.............ismini siz koyun(kolay isim bulduğunuzu düşünüyorum sizin de başınıza gelmiştir.:))...ama her seferinde değil sanırım...neyseki bu işkenceden rezzanın evlenmesiyle kurtulmuş oldum(gerisini dilşad la elif anlatır size)...neden işkence...çünkü...acaba nasıl olmuş diye tadan bendim.tadmak için ne caba sarfederdim.tepsiye yapışmış kek benzeri şeyi ordan kopartmak için.....eeee evde kimse kalmayınca bu işlerde bitmiş oldu..ondan sonrada hazır kek türü pastalar çıktı piyasaya mertlik bozuldu :))tadım işinden kurtuldum diyemiyorum....
şanşlıyım ,güzel yemek yapmasını(annesinden belli)bilen eşimi buldum..kek ve kurabiyeyi güzel yapmasını yeniyeni becersede,arasıra her yaptığı pastada bir kusur bulurum(kusursuz bir hamur işi getiremedilerki önüme ne yapayım:)onun iyiliği için söylerim,kıvamı,tadı,görüntüsünün nasıl olduğunu.bir sonraki daha güzel olsun diye.nede olsa yılların deneyimcisi var karşısında.(canım bunları okuyunca kızacağını tahmin ediyorum:))böyle yazdım diye beni kurabiyesiz,kek siz bırakma olurmu?).o sebeble bize(eş veya kardeş)iyi bakınız.yorumsuz kek kek değildir.
sonuç olarak,kurabiye ve keklerinizi tatmaya hazırım....yorumlarıma kızmak yok...
bu arada ,böyle güzel bir sayfa hazırlayan ve büyük bir gayretle güzel kurabiyeler hazırlamaya çalışan kızımı tebrik ediyorum.(kızlar halaya benzer deseler de ciddiye alma)başaracağına inanıyorum...keklerin sert olsada yazıların yumuşak ve sıcak çıkıyor fırından...zevkle okuyorum.ağzına sağlık...

Saliha dedi ki...

Canım,babanın yorumunu okuyunca yazamadan edemedim,çok çekmiş zavallı tadımcılıktan,sıra şimdi sana geldi.Ben tadım hikayesini şimdi öğrendim,demek bu yüzdenmiş her yediği pasta,yemek vs hakkında yorum yapması.Ama çok şanslı ki annen gibi lezzetli yemek yapan bir eşe sahip.Nesrin senin blog una girincede canım pasta yapmak istiyor.Şimdi kalkıp lokumlu kurabiye yapacağım.Sabah saat 6.38 ben pasta yapıyorum.Çok güzel oluyor istersen tarifini yazarım..

Nesobaby dedi ki...

:))) Baba yorumunu okurken burada gülmekten kırıldım :))) Ayrıca şu an burda tek başınayım etraftakiler kendi kendime böyle gülmemi yadırgamamıştır umarım :))) Umarım Rezzan halam küsmez :) O zaman Dilşad kime çekmiş pek bir becerikli kuzencim valla. Sen demekki görev edinmişsin yapılan yemeklere yorum yapmayı o yüzden bir yemeği de yorumsuz bırakmayışın :)) ben de yıllardır "ohh anne süper olmuş" dediğim her yemeğe sen eleştiri getirince "bir kere de kulp takma" derdim içimden. Şimdi seni daha iyi anlıyorum :)) amacın kulp takmak değil alışkanlığı yerine getirmekmiş :)
Teyzoş valla bravo. Sabah sabah bu ne enerji :) Keklerim sert oldu ama arkadaşım Burak pazar günü yaptığım ve onlara götürdüğüm kurabiyelerin kalanını ( bir sürü kurabiye oldu çünkü :) işyerine götürmüş, kızlar çok beğenmiş, tarif istemişler. Pek bir hoşuma gitti :))

DiLsAd dedi ki...

ayy koptumm dayı yaa sen beni bitiricenn vallaaa:D kuzicim dayım demiş ya kız halaya çeker heralde ben ve elifte onlara çektik bebeim:D:P annem ebet kek kurabiye börek işlerinde kötüydü yani çok iyi olduğunu söyleyemem ama heralde bizim doğmumuzdan sonra veya evlendikten sonra yemek olayınca iyi olmuş ben yemeklrini hep severek yedim en azından:D gerçi bu becerikli olmamızıda şuna bağlayabiliris ben kendimi bildim bileli anneannem hep o koca camın önünde divana oturur ayaklarını divanın önündeki tek kişilik koltuğa uzatır ve bişeyler yapardı... nakış,örgü,dantel vs.... belkide ondan aldık bu yeteneğimizi çünkü okulumuz hemen evinin arkasında olduğundan okuldan çıkar çıkmaz ona gider ve annemler bizi alana kadar beklerdikkkkk:)) amannn her şey çok güseldi bence çok duygulandım şu anda ağlıyorum yineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:(( sanırım bu huyumuda anneannemden aldım:(( :))

kısacasııı; Sevgili sülaleeemmm sii çok seviyorummmmm.... kuzenlerimi kardeşim,teyzelerimi ve canım yengemi annem ve dayımı babam yerine koyarak seviyorumm....... iyi ki varsınız iyi kötü iyi ki size çektikkkkkkkk:))

özlem dedi ki...

yemekteyiz programı gibi olmuş burası yahu :) ayrıca biraz da itiraf köşesi :)

bu arada başka nerde pişircem ki demişsin ya, gidiyorsun birinin evine, arkadaşının ya da akrabadan birinin, hadi yap o güzel keklerinden diyorlar -kek yapmak kolay ya :)- ama bir bakıyorsun evde yaptığın gibi olmuyor :) bak sen de demişsin, benim fırının sağ arka köşesi daha iyi diye :) her fırında var nedense böyle bişey :))

ayrıca uyarmadan edemicem: ben bir ara hamur işi yapmaya fazla sardım. sonra nevzatla birlikte doktora bir gittik, kolestorol, trigliserid tavanı aşmış :) o yüzden çok fazla yapmamaya, yapsan da tadımlık kendinize alıp, kalanı konu komşuya dağıtmaya bak. benden söylemesi :)