17 Şubat 2010 Çarşamba

Nesobaby'den Balerin Olur mu?

Don Kişot'tan balet olursa benden balerin neden olmasın :) Hem neyim eksik o çirozlardan fazlam bile var :)) Yaklaşık 10 kilo kadar fazlam , ne mutlu bana yunusluktan balinalığa terfi ettim !

Dün akşam Seda'nın öncülüğünde Kadıköy Süreyya Opera Salonunda Don Kişot bale gösterisine gittik. İlk kez balerin görmüyorum tabi ama böyle bir gösteriye ilk kez giden ben çoğu yerde ağzım açık hayran hayran zarif balerinleri izledim. İzlerken uyuyakalacağımı bekliyordum ama gayet güzel bir dans gösterisi ile karşılaştım. O balerinlerin havada süzülüşü , pıtıpıtıpıtı parmak ucunda yürümeleri ahhh ahh ben neden balerin olmamışım? Anne beni neden balerin yapmadınız? Çocukluğumdan beri pek bir özenirim dansçı kimliklere. İlkokulda en samimi arkadaşlarımdan biri baleye giderdi. Hatta şimdi de bale öğretmenliği yapıyor. Onun parlak taytlar giyip zarif hareketlerle dans etmesini hayran hayran izlerdim (ah ne özenirdim o parlak kumaş taytlara)


Dün gece de o zarif bacaklı elli kollu balerinlere öyle özendim ki çıkışta salonun merdivenlerinden inerken onlar gibi havalara atlayıp zıplayasım geldi. Hep bacaklarımı bu kadar esnek açabilmek istemişimdir küçüklükten beri bu hareketi yapabilmek hayalim olmuştur. Ama izlerken de karnım öyle acıkmıştı ki niyeyse canım lahmacun çekti (ne alaka?) Hem özeniyorsun hem yemeğe devam olmaz böyle Nesobaby! Haydi kendimize itiraf edelim: bu yaştan sonra benden balerin olmaz ama hayali bile güzelmiş :) Acaba balerin olsam daha mı mutlu olurdum? (kesin!) Balerinler de keşke balerin olacağıma bankacı olsam diyor mudur? (sanmıyorum :P ) Ama karar verdim kızım olursa balerin yapacağım :) En azından meslek olmasa da hobi olarak tercih edebilir. Balerin olmak hayali olan tüm kız arkadaşlarıma sevgiler !


6 yorum:

Dışavurum dedi ki...

:) Artık çok geç de mi ? 20 sene önce böyle kararlı serzenişte bulunsaydın bir ihtimal ...
Çok güzel dans ettiler , kuğu gibi ... Baletlerin de hakkını yemeyelim , onlar da harikaydı.
Etkilenmemek elde değil ...
bir de , onlar da 'keşke bankacı olsam' diyor mudur? Kesin demiyordur :) :)

DiLsAd dedi ki...

hahahahaha bencede demiyodurrr:P kuzi aslında sana güveniyorum zaten bizim sülalede bi ona el atılmadı sen bunu başarabilirsinnn:D:PP ama boşver biz senden böylede mutluyuss 10 kilo fazlalarımızlannnnnn:D bende çinekoptan balinalığa terfi edenler listesindeyim hahahahahah

Bero dedi ki...

Haha :) çok komik ve hoş bir yazı :)
Bu arada bana balerin olma şansı verilmişti, ilkokulda bale kursuna gittim ama o kadar yeteneksizdim ki, 1 sene sonra ayrıldım baleden. Demek ki neymiş: Herkes balerin olamazmış, ben en iyi bankacı olurmuşum :)

özgün dedi ki...

Bu saatten sonra biz ancak ankara havası oynarız :P
kendimi mc donalsın yeni reklamındaki tavuk kadına çok benzetiyorum :)))
Ama sen hep güzel dansederdin aslında o zaman elinden tutan olmadı senin halaların da çok güzel danseder :P

bu arada sizi takdir ediyorum baleye gitmenizden dolayı.

Nesobaby dedi ki...

Sedoş, valla beni ailem A.L. için özel derse ancak gönderiyorlardı. Onun dışında bir de ilkokul 5. sınıfta MS-Dos öğreten bir bilgisayar kursuna gitmiştim nedenini sorma hatırlamıyorm :) Yani bale falan bana o zamanlar lükstü. Konservatuara bile gitmemi istemediler A.L sine gittim ben de.
Kuzen Dilo, 96 yazını hatırla ne kadar zayıftık öfff !
Berrak, şanslı kelebek seni :) Pisipisin de var mıydı bari?
Kuzen Öz, sen ne komik bir kuzensin :) Ya şu halalarımı da ne diye herşeye sokuyon :))) Keşke bale yapsaydım da o zaman taktir etseydin kuzi ya

Bero dedi ki...

Ayol, pisipisi olmadan olur mu :) vardı tabi :)
tütü dediğimiz o tül etekten de vardı, bacaklarımı yakardı (bakar mısın yaklaşımıma, balerin olmayacağım belliymiş :))